Actualment esteu veient Susi Díaz cuina amb torró a Xixona amb motiu de l’inici de la Fira de Nadal
Show cooking Susi Diaz - Turrón de Xixona

Susi Díaz cuina amb torró a Xixona amb motiu de l’inici de la Fira de Nadal

Show cooking Susi Diaz – Turrón de Xixona

La xef Estrella Michelin ha protagonitzat un showcooking en l’IES Xixona, on ha elaborat dos plats amb torró de Xixona i ha defensat les virtuts d’aquest ingredient en la cuina tant per a receptes dolces com salades i durant tot l’any.

La xef Susi Díaz, ambaixadora de la Fira de Nadal d’enguany, ha realitzat un showcooking en el qual el torró de Xixona ha sigut l’ingredient estrela dels dos plats que ha cuinat. La cuinera il·licitana ha defensat que “el torró de Xixona és un ingredient tan valuós en la cuina que és una pena que limitem el seu consum sol a Nadal”.

Show cooking Susi Diaz – Turrón de Xixona

Susi Díaz ha presentat dues propostes de plats, un dolç i un altre salat, que podem preparar a casa aquestes festes, per a demostrar que el torró de Xixona és un producte que encaixa perfectament en tota mena de receptes.

El primer dels plats que ha cuinat ha sigut un foie amb torró de Xixona i ametla, una sort de bombó de fetge d’ànec i torró de Xixona amb tocs de pebre, sal i pols de bolets.

La segona proposta de Susi Díaz per a cuinar amb torró ha sigut una ‘crema gelada de torró de Xixona amb terra de Nadal’, una combinació freda equilibrada i perfecta composta per quallada natural sense sucre i torró.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, que ha estat present durant el cuinat al costat de la regidora d’Educació, María Teresa Carbonell i el regidor de Turisme, Eduardo Ferrer, ha assegurat que “Xixona és sinònim de Nadal i en aquestes festes no es perdrà la tradició del torró en les taules. A més, tal com ha demostrat hui Susi Díaz, pensem que és un producte que també ha d’incloure’s en les cartes dels millors xefs”.

La primera edil ha afegit que “malgrat la situació actual, donem principi a la nostra Fira de Nadal virtual, perquè tenim clar que ningú vol quedar-se sense els nostres torrons i la resta de productes típics que tant agraden”.

López Galera ha recordat que enguany “tothom pot fer les seues compres nadalenques en la pàgina web de la Fira de Nadal de Xixona, creada per a l’ocasió, en www.feriadenavidad.es”.

Aquest showcooking, que ha tingut lloc en les instal·lacions del IES Xixona, on a més s’imparteix el cicle formatiu de grau mitjà en Fleca, Rebosteria i Confiteria, forma part de les activitats de la Fira de Nadal, que es poden seguir a través de la web i les xarxes socials.